På tåget hem..

japp sitter just nu på tåget hem från sthlm. Har vari på kurs nu i två dagar, vilket har resulterat i att de har blivit lite dåligt med bloggandet. Va urkul att träffa de andra kollegorna igen, och höra lite hur dom har de osv. Men samtidigt som jag blir ganska trött av det hela. Jag har verkligen fått reflektera i två hela dagar, om allt mellan himmel och jord. Jag är nog lite av en person som reflektera lite för mig själv, men aldrig att jag ägnar en hel dag till det. Va även intressant att få lite återkoppling om hur andra uppfattar en själv. Som sagt var riktigt nyttigt, även om jag ibland fick anstränga mig lite extra för att försöka förstå vad budskapet va. Kanske hänger de ihop lite med min tekniska bakgrund. Där de är mycket rätt/fel, och inte ges någon chans till egen tolkning.

Planer för kvällen är annars att skriva lite i min svarta bok som jag fått.  Sen så blir de till att laga middag till älsk, när han kommmer från jobbet. Sen så är jag lite sugen på att ta mig en promenad för att komma ut lite. Har varit mycket stillasittande, så jag känner lite spring i benen.

Nu ska jag ta och koppla ifrån innan nätet läger av när vi kommer till en tunnel. Skriver kanske mer ikväll eller imorgon. Då ska jag även försöka slänga in lite bilder.

// Carro //

morgon..

ja så är de ännu en ny dag. Jag håller på att göra mig klar för jobbet, och har idag klivit upp extra tidigt. Så jag skall hinna med att fixa allt. När jag gick upp imorse var ingen annan uppe ännu. Vilket är ganska skönt för då får man badrumet för sig själv =).

Planer för dagen är annars att vara på jobbet vid 07.30 som vanligt. Sen så skall jag vara med och lyssna på en intressant sak lite senare runt 10.30. Sen så måste ja höra med C fall ja kan gå tidigare, då jag fick avlag på mitt önskemål att komma senare. Ursch ibalnd bara ogillar jag att inte få välja själv. Men nu ska jag fortsätta göra mig klar och packa min väska.

// Carro //

Idag är en seg dag..

ja jag känner mig helt slut utan någon anledning alls. Har ju inte ens varit en jobbig dag precis. Kanske var de ändringen i min kalender som påverkade mig. Eller så är de att jag måste resa igen imorgon, dvs packa väskan för andra gången den här vecka. Sen så hjälper de inte att älsk bara tjattar om allt som måste göras osv. Som om jag har så mycket annat att göra på kvällarna? En rolig sak idag iaf var att jag fick lite arbetskläder, en t.shirt och en halsduk. Tyvärr så var jackan för stor, vilket var synd då den var så snygg. Så jag hoppas vi får beställa nya snart =).

Gårdagen iaf var riktigt trevlig och bilturen gick som smort. De skönaste var att de inte var någon större trafikstockning då många verkar vara hemma med ungarna, som denna vecka har höstlov. Jag kom tom förtidigt men som tur var så hade jag med mig en bok att läsa.  Jag fick även åka stor båt till ön, vlket kändes riktigt lyxigt. Sen så fanns de på ön två jättetama rävar.


Här sitter den ena av dom och väntar på mat.De får räcka för idag, går så långsamt att ladda upp bilder. Kanske blir fler imorgon kväll när jag är på plats. Skall på kurs på torsdag och fredag nämligen.  Nu skall jag göra lite annat, så tiden inte går allt för långsamt.

// Carro //

Tillbaka igen för en till vecka..

ja helgerna går så himla fort när man träffar sin älskling. Vi har mest tagit de lugnt och bara varit med varandra. Tyvärr så var älsk tvungen att jobba idag, men kanske lika bra de, för då känns de inte lika tugnt att lämna lgh. Annars så har de inte hänt så mycket hos mig, mer än att man börjar känna sig lite trött nu när mörkret börjar tränga sig på igen. Sen så tror jag alla nya intryck också påverkar det hela. Har börjat märka av vissa saker nu med att bo borta, min telefonräkning var skyhög denna månad så nu blir de lite restriktioner på den framöver. Jag få satsa på att ringa folk jag känner på helgerna istället. Eller så är de msn som gäller för hela slanten.

Planerna för ikväll annars är att ta de lite lugnt på rummet. Har äntligen fått igång min mediaspelare på dator så ikväll blir de nog ett avsnitt av Prison. Jag passade även på att köpa en påse Polly att mumsa på, för att pigga upp lite på rummet. Sen så måste jag även kolla kartan till imorgon så jag inte åker vilse  08 trafiken.

// Carro //

Mycket att göra idag..

och jag som känner mig så trött. Men de måste fixas lite här hemma och sen så skall jag snart iväg och fixa min naglar. Vilket verkligen är på tiden, dom ser hemska ut just nu för stunden. Jag är även sugen på att hinna fixa mina ögonbryn men vet inte fall de finns tid för det idag. Sen så måste jag diska innan älsk kommer han skulle få spel om han såg mitt diskberg. Ja så ser mina planer ut för dagen iaf. Men nu måste jag fortsätta att göra mig iordning så jag är något påklädd när de är dags att gå.,

// Carro //

Skärgården under 2 dar..

Ja har haft fullt upp och somnat nästan direkt när jag lagt mig i sängen. Men vilka underbara två dagar. För att inte tala om vilket fint väder vi har haft trots att de blåst lite. Utöver min egen arbetsuppgift så har jag även lärt mig en massa andra saker bara genom att vara med och observera.Jag har även fått sett endel djurliv, bäverhus, rådjur, älg, samt en hel del svanar. Jag så mycket mer kan jag inte skriva, går inte att beskriva i ord det jag har sett. Har  iaf tagit lite bilder, så att ni kan få så lite av mitt kontor under dessa dagar.
Men nu så ska jag börja göra mig klar för sängen, skall åka med bussen som går ca 05.30 härifrån för att bege mot Räfsnäs. Där vi skall åka båttaxi ifrån. Men innan dess så måste ja packa väskan. Samt fundera på om jag skall lämna väskan på centralen (är ju så dyrt 50 kr jmf med Åhlens 20 kr ) eller om jag skall ta med mig den. Är ju ganska tråkigt att inte ha en dator under en drygt 3 h resa. Sen så får vi se vilken tid som jag kommer hem imorgon. Jag hoppas de inte blir alltför sent. Men å andra sidan skulle de inte göra mig så mycket då jag kommer vara själv med anledning av att älsk åkt hem till sina päron. Men som sagt nu dags för sängen.

// Carro //

Biltur idag igen..

ja imorse så var det dags igen att sätta sig i bilen och åka mot sthlm. Första biten gick riktigt bra och jag blev överlycklig som lyckades ta mig in i sthlm rätt. Men sen gick de lite tokigt, skulle åka genom norra länken, men någonstans på vägen blev de fel. Men som tur var så kunde jag ringa L och fråga hur jag skulle vända. Som om inte de var nog så körde jag en omväg när jag väl började närma mig, så i fortsättningen skall jag använda mig att kartboken och inte lita fullt ut på vägbeskrivningarna på nätet. Men imorgon, har jag turen att få utgå från mitt kontor, vilket innebär sovmorgon för min del. Har ju gått upp innan 6 två dagar i rad. Men så här i efterhand så hade jag nog behövt gå upp ännu tidigare, för att ha mycket resmarginal =).

Ikväll så blir de pyssel här på rummet och sen hade jag tänkt träna. Vilket jag har längtat efter, och idag känns som en bra dag för det. Sen så ska jag se till att lägga mig riktigt tidigt och bara slappa.

// Carro //

Sthlms trafiken.. säger då de..

jag är helt slut i huvudet. Det känns som jag suttit på en fyra timmars lång föreläsning. Vilket jag inte gjort, utan jag har kört bil i sthlm idag. Va inte riktigt meningen att jag skulle köra genom sthlm men då jag hamnade i fel fil så jag missade avfarten till södralänken, så fanns de inget annat val. Men som tur var så kom jag fram säkert iaf efter det lilla missödet. Imorgon skall de banne mig gå bättre, ska rå kolla kartan ikväll.

Nu på kvällen så har jag varit en sväng till VH och handlat lite mat. Men precis när jag skulle kliva på bussen så kommer jag på att jag har har glömt plånboken på kontoret i min regnjacka. Så de blev till att vända och ta nästa buss istället. Jag passade även på att spanna in centrumet, men de va inte så mycket affärer. Men jag köpte iaf ett doftljus i en butik. Men nu när jag kommit hem så blir jag osäker på om jag vågar tända det. Då jag inte vet fall branddetektorn i mitt rum är för rök eller värme. Vill ju inte starta brandlarmet precis, då lär jag ju sticka ut ännu mer =).

Men nu ska jag ta och kolla igenom kartan till imorgon. Hoppas ni andra har haft en lugnare dag.

// Carro //


Tillbaks i de lilla runda tegelhuset..

japp kom hit för några timmar sedan. Killen i luckan va trevligt och önskade mig en trevlig kväll. Har grubblat på de efteråt att min första tanke var, menar han allvar? Men nu i efterhand så skulle jag ju varit artig och sagt trevligt kväll på dig med. Hahha är bara att hoppas på att han inte bor i mitt hus =).  Min dag har inte annars gått till så mycket annat än att städa innan jag åkte mot sthlm. Efter det så belv det en 2,5 h resa, då de var något signal fel så tatt åget tvingades köra långsamt. Sedan så tog jag bussen hit och kom ganska lagom till att se reprisen av Bonde söker fru. Sedan så slog jag över till tv 1000 och såg någon rolig tecknad Disneyfilm. Så det är egentligen först nu jag är tillbaka på mitt rum. Ska gå och lägga mig i tid hade jag tänkt då jag skall gå upp lite innan kl 6.00 imorgon för att göra mig redo för dagens biltur.

Kort sagt jag är iaf nöjd med hur min helg har varit, och nu ska jag kika runt lite på nätet innan det är sängdags.

// Carro //

Trevlig kväll igår..

även om de blev en ganska dyr historia men de var de värt.. Gör ju inte av med så mycket pengar borta på min kasern. Va kul att se lite bekanta ansikten och jag måste erkänna att jag saknar dom mera än jag trott. Helt sjukt att man kan sakna att bli lite kramad, blir ju inte så mycket av de då jag än så länge inte har så många vänner där jag bor.
 
Här bor jag i veckorna....

Här sitter jag vid datorn då de inte fiunkar att sitta vid skrivbordet vid fönstret. Vilket är mycket lustigt då det inte är några större avstånd mellan dessa.

Planer för dagen är annars att städa klart min garderob som jag påbörjade i veckan när jag bodde hemma några nätter. Sen så ska jag och älsk ut och cykla en sväng. Ska kolla vad de kostar att köpa en vattenkokare att ha på rummet. Sen så blir de till att handla något till middag. Sen ska jag bara ta de lugnt och packa väskan igen, då jag åkter till stlm imorgon redan, med anledning av att jag skall ta bilen tidigt på måndag morgon ut till Rindö. Men nu ska jag göra mig iordning så vi kan sticka snart, så länge de är lite ljust.

// Carro //


Hem för helgen..

ja så sitter man på tåget igen, känns som man inte gör annat nu för tiden. Har varit mycket på jobbet idag, men nu är allt undan jobbat iaf. Vilket är otroligt skönt då jag inte kommer hinna vara något på kontoret nästa vecka.

Har tagit lite bilder också från hur jag bor som jag hade tänkt visa för den som är lite nyfiken. Men dom kommer nog inte in först imorgon då jag förmodligen skall ut med mina ex arbetskamrater ikväll. Skall bli rikigt trevligt, och skönt att man inte är helt bortglömd. Men nu ska jag nog sluta skriva, fall mottagningen skulle försvinna.

// Carro //

Det funkar..

bättre kan de inte bli, eller jo de kan det.. Hahha gissa om jag har sprungit runt i rummet för att hitta täckning. Jag trodde skrivbordplatsen vid fönstret skulle funka bäst. Men där hade jag helt fel, sitter nu i mitten av rummet och här funkar de trådlösanätet, mycket konstigt. Den som kan förklara för mig varför, får gärna göra det.  Men någon turbo fart uppnås dock inte som lovat, men de är bättre än inget internet överhuvudtaget.

Dagen har jag ägnat mig åt annars att jobba bort lite arbete från skrivbordet, samt försöka lösa lite nya problem som dykt upp. Sen så har jag varit ute på en långpromenad inne på området, och det tar längre tid att gå här än man tror. Jag passade även på att spanna in gymet, så där skall ja se till att hänga nästa vecka. Men nu skall jag fortsätta kolla runt lite på nätet innan batterierna dör till musen. Är så jobbigt att använda styrplattan.

// Carro //

Godmorgon..

japp just nu sitter jag på tåget till sthlm och känner mig faktiskt riktigt pigg. Har redan hunnit med att äta upp min frukost, trots att klockan inte alls är så mycket. Har ju några timmar kvar tills jag är framme på arbetsplatsen. Räknar med att vara på kontoret senast 8.15 fall allt går som de ska. Filmen igår var ju väl ingen höjdare, men man fick sig några goda skratt i efterhand. Tyvärr så slutade inte kvällen som jag skulle önskat, men de kanske kommer något gott ur de hela. Jag känner iaf att de skall bli kul att sova borta igen. Men nu skall jag läsa lite i min bok, och göra lite plats bredvid mig fall någon av resenärerna som snart kliver på vill sitta.

// Carro //

Otroligt rolig dag..

japp är på så bra humör..Gick en jätteintressant utbildning idag, och jag är nog lite av en tekniknörd..Jag ser verkligen fram till när fortsättningen på denna kurs kommer. Sen så var de så bra att vi fick både fm och em fika samt lunch under dagen. Hinner dock inte skriva så mycket mera just nu, då jag och älsk snart skall gå på bio. Vi skall se Eagle Eye, så jag hoppas den är värd mindre sömn. Skall ju nämligen åka tillbaka till Berga imorgon vid kl 6.00. Hade kunnat åka ännu tidigare men de känns inte aktuellt nu när de blir bio ikväll. Men nu så skall jag packa och plocka iordning här hemma lite, så jag har allt klart till imorgon.

// Carro //

Gotland igår.. Sthlm idag.

Japp igår så var jag uppe tidigt för att ta planet till Gotland. Och vilken rolig dag de var, fick lära mig mycket och se jättemycket Fick ju chansen att flyga helikopter över Visby, och vilken tur de var. Trodde först de skulle vara läskigt, men de vara HUR underbart som helst. Sen vi flygplatsen stod dessa små söta betong saker, något som jag inte lagt märke tidigare till på Gotland.


Men de var var ju för sig ettt tag sedan jag var på Gotland. Dock så såg jag faktiskt inga riktiga får på nära håll. På flygplatsen så var de kändistätt såg några politiker, en abba medlem och en skådis. ..

Idag så var de kurs på Karlberg, och de måste ju vara stans finaste promenadstråk vid vattnet och i skogen bakom slottet.


Dock så slutade kursen ganska tidigt så dagen blev inte så lång, vilket innebär att jag måste jobba längre på fredag. Men de kan vara okey, med tanke på att jag inte varit/kommer vara på kontoret först på torsdag igen. Men de gjorde att jag han med att ta en fika med syrran på stan innan de var dags att ta tåget hem. Men turen var inte riktigt med mig, tåget blev  ca 40 minuter sent. Så än så länge har jag inte hunnit med så mycket. Men snart skall jag slita mig från datorn och städa lite, och se fall jag hittar några kläder att ha på mig imorgon. Sen blir de kanske till att äta en macka, då jag inte får äta först vid 21. Men nu skall jag ladda över lite musik till mobilen.

// Carro //


Händelserik helg..

japp har varit fullt upp hela helgen och sista dagarna på jobbet. Fick veta att dom på jobbet loggar alla sidor som man är inne på så jag kände mig lite obekväm med att sitta på nätet. I fredags kunde jag iaf gå tidigare då jag jobbat in lite tid i veckan. Så i fredags så åkte jag först av alla från jobbet. Va riktigt skönt, sen så åkte jag in till stan och möte upp Minna och T. Och när jag lämnade in väskan på Åhlens för att slippa dra runt den så träffa jag på min farmor och faster. Vilket var riktigt trevligt. När vi handlat klart present till mamma så tog jag tåget hem till älsks föräldrar. Sen så tog vi de bara lugnt på kvällen, tvättade och såg på Morgan Påhlssons filmen.

 Igår sen så var de dags för den årliga Marknaden. Och som vanligt var det lunch hos älsk moster, vilket alltid är trevligt. Sen så gick vi en vända vid knallarna. Men de blev inget större inköp. Köpte en påse brända mandlar och 14 par strumpor för en hundring. Sen så va vi en sväng hos älsk  mormor och morfar och hjälpte till med dator, tv och kamera. Sen på kvällen så åkte vi upp till mamma på middag för att fira henne. Vi blev bjudna på jättegod kyckling och pasta.Sen var de även kul att se mormor och morfar som också var bjudna.

Idag så har jag varit på långpromenad med mamma, bella och älsk. Va riktigt skönt att gå en sväng i skogen. Efter promenaden så åt vi lunch. Sen så var de dags för mig och älsk att dra oss hemmåt. Älsk till våran lgh och jag till syrran, med anledning av att jag flyger till Gotland imorgon bitti. Men nu är de dags för mat tror jag, fall vi nu kan enas om något att äta.

// Carro //

Idag känns de bättre..

japp iaf om jag jämför med igår. Åkte igår till "stan" för att handla lite mat, sånt som går att ha på rummet. Blev mackor, räkost (som kunde förvaras i rumstemperatur), frukt och lite tröst godis (som jag förövrigt inte ätit någonting alls av) samt några festisar. Käkade en macka imorse och de var väl ingen höjdare precis, men jag har ju turen att ha fika vid 9.00 på jobbet, och med någon kopp kaffe så håller jag mig pigg till lunch.

Planer för kvällen annars är att läsa lite har fått två nya böcker, som är riktigt intressanta. Jag skall även duscha hade jag tänkt (dock inte där jag bor). Sen kanske jag skall se lite på tv, blev ju inte något tittande igår. Men som sagt nu närmast skall jag kolla lite mail bla.

// Carro //


Vilken chock...

japp hade verkligen inte väntat mig detta. Jag hoppas nu bara att jag slipper dela rum med någon.. Det första jag mötes av när jag kom in i huset var en stor hög med bråte. Sen så verkar de bara bo stora muskelpacket i byggnaden, de var iaf de enda personer jag han se under den korta tiden. De är gemensam toalett och handfat, hur de var med dusch han jag inte kolla in. Internet finns indraget i huset men jag måste göra en ansökan fall jag vill nyttja det. Så de känns lite onödigt att ha tagit med datorn just nu. Blir nog till att lämna den hemma nästa vecka.

Som sagt känslorna är delade än så länge, och jag överväger nu om jag skall bege mig ditt eller om jag skall vänta en liten stund och sitta här på kontoret i deras fina tv-rum och kika. Sen måste jag även fundera lite över matfrågan. Fanns inga kokmöjligheter utan endast micro. Så skall jag köpa alla tre måltider om dagen eller skall jag bege mig till affären och handla. Men då kommer ju en till fråga upp, kan man ha mat i kylskåpet utan att någon annan äter upp den och vart sitter jag och äter. Fanns ju ingen matplats precis.

Nu skall jag iaf jobba lite och sen är de bara att tuffa till sig och bege sig till huset.

// Carro //

Nu är jag äntligen på plats..

Japp nu är jag  hemma hos älsk föräldrar, hade tänkt ladda upp lite bilde rmen hade glömt att dom endast har smalband här så jag insåg att de skulle ta lite för lång tid. Är inte de lättaste att skriva heller då ena katten hela tiden envisas med att vilja bli klappad. Väskan blev tllsliut färdigpackad, och älsk höll god min trots att han blev en 30 min sen till sin badminton, men de är väl sånt som kallas kärlek =). Prata nyss med mamma också om hennes firande, och de lutar åt att de blir nästa helg, så nu blir de till att köpa en present i veckan.

Plamer för dagen annars är att läsa klart garnisonsplanen samt ev skriva upp några frågeställningar. Jag skall även ta och läsa tidningen, gäller ju att hänga med i media vad som händer. Sen så blir de middag och efter de blir de kanske lite tv tittande, dock inte allt för sent då jag skall upp tidigt imorgon. Skall bli kul att flytta in i en kasern, och som de känns nu så kommer jag trivas som fisken i vattnet. Och jag kan tjäna in lite pengar också, då jag inte kommer behöva köpa mig något gymkort det här året. Men nu ska jag flytta mig till soffan och läsa lite.

// Carro //

Packdags

ja så var de dags att packa sin väska igen. Har bestämt mig att följa med älsk till sina föräldrar idag. Vilket för min del innebär att jag får sovmorgon imorgon till klockan 05.15 =).  Men nu ska jag sätta igång med packandet och att städa så det är gjort. Skriver mer senare då jag komit fram och kan lägga upp lite bilder osv.

// Carro //

Mitt liv i en väska..

ja för vad kan man annars kalla det. Fördelen med de hela är att de inte blir så mycket tvätt som man kan tro, utan man använder inte mer kläder än nödvändigt. Så med andra ord kan jag säga att jag blivit en riktig miljövän. Håller iaf på att tvätta just nu, var inte så mycket som jag trodde, men de kan ju kanske bero på att älsk förmodligen tvättat hemma hos sina päron och jag endast tvättar min veckopackning. Hade behövt tvätta lakana, men då jag ko på de efter jag startat maskinerna så får de vara för den här gången. Orkar inte ha en massa saker hängandes på tork i lgh.

Planer för dagen annars består av att gör mig iordning för att ta en sväng förbi mitt old jobb för att töma mitt skåp. Sen så måste jag fylla på/hämta ut en ny kolsyrepatron. Sen så skall jag måla naglar som ser för taskiga ut efter en veckas hårt arbete =). Sen får vi se fall jag tar en vända på stan och kikar på en jacka, en ny baddräkt m.m. Sen måste jag även städa idag eller imorgon kväll, men de lutar åt att de blir ikväl då jag är själv hemma för att älsk skall ut med jobbet för att äta.

Men nu först så blir de till att fixa mig själv klar, och sen skall jag passa på att läsa lite mail m.m.

// Carro //

Snart dags för helg..

Veckan har gått fort, och än så länge trivs jag som fisken i vattnet på min arbetsplats. Äter lunch på slottet varje dag och tittar ut över havet. Har bott dessa dagar hos syrran och hennes T. Därför har de inte heller blvit så mycket bloggande, då jag hellre passar på att umgås med dom. Känns inte som jag varit borta hemifrån länge alls. Imorgon är de dags att åka hem, och träffa älsk som jag inte sett på drygt 2 veckor. Men hur  helgen ser ut har jag för första gången på länge inte klart. Älsk ska ju tyvärr jobba och på lördagkvällen skall han ut med sina arbetskamrater. På söndag antar jag att han sedan åker tillbaka till sina föräldrar då han har praktik just nu. Så då får jag se fall jag stannar kvar eller om jag börjar röra mig närmare sthlm för att slippa gå upp så himla tidigt på måndag morgon. När jag kommer hem sen så hoppas jag min cd skiva med kort har kommit så jag ev kan lägga upp ite bilder på bloggen, fall de nu är någon som är intresserad. Men nu är de snart dags för mat kyckling och ris yummi =)

// Carro //

RSS 2.0